foto door Jamie Street voor Unsplash


Je kunt een hele bibliotheek aan boeken wegwerken, elke site bezoeken waar meer en meer informatie beschikbaar is, honderden cursussen & opleidingen volgen, elke methode of techniek adopteren en de kunst afkijken bij andere personen en organisaties. Maar zolang je het niet weet om te zetten naar iets eigens, blijf je slechts een van de velen. Die kip met die gouden eieren? Die ben jij zelf namelijk!

Eenheidsworst

Die opsomming hierboven? Dat is de weg van de minste weerstand en die wordt zowel individueel als in elke organisatie gevolgd, om allemaal… hetzelfde te kunnen. En je ziet het in elk werkveld gebeuren; er wordt een gestandaardiseerde werkwijze vereist en iedereen volgt braaf.

Dat is iets wat ons van jongs af aan al met de paplepel ingegoten: op school wordt je getoetst of je de stof wel beheerst, tijdens hoger onderwijs moet je de stof avant le lettre kunnen toepassen. Feitelijk is er geen ruimte om vraagtekens te zetten bij wat je geleerd wordt of dat de toepassing er van voor jou (of je organisatie) werkt, want je wordt ‘afgestraft’ op het moment dat je niet voldoet.

Innovatie schuilt in kijken naar hoe jij het anders kunt doen!

Er wordt ons geleerd om klakkeloos iets aan te nemen en zo te werken, maar wat nou als die nieuwe kleren van de keizer niet helemaal passen en de schoenen wringen? Waarom gaan we dan door met doorvoeren van iets wat voor ons niet werkt? Een ‘dat is zo, omdat het zo is’ en alles blijft heerlijk bij het oude vertrouwde.

Maar… Als iedereen dezelfde route volgt, hoe kun jij dan zorgen dat je opvalt?


Outstanding!

Laten we als voorbeeld een snelweg nemen rond 17.30 uur in de avond. Daar staan we dan met z’n allen hoor; in de file naar huis. Allemaal hetzelfde plan, allemaal dezelfde kant op en allemaal gefrustreerd dat we niet sneller op onze beloofde bestemming arriveren.

En dan gloort er ineens een afslag. Je (innerlijke) routeplanner probeert je te verleiden die te nemen. Het is de minst genomen route & het zal je op nieuwe (onontdekte) plekken brengen. Misschien verdwaal je, die kans is er, en je hebt geen idee of je sneller op je bestemming zult zijn dan hier in die file te blijven staan. Maar door enkel achteraan aan te sluiten weet je zeker dat er niets veranderd.

Als je de afslag nooit durft te nemen,
weet je ook niet wat het je kan brengen.

En nu het afleer gedeelte…

Wat ik je duidelijk wil maken is dat je al die trucjes die je aangeleerd hebt gekregen door je hele leven heen prima als kapstok kunt gebruiken, maar durf verdomme te experimenteren wat bij jou (en je organisatie) past. Niet langer reageren met een Pavlov reactie, maar na te denken over of het zo nou echt wel ‘doet wat het moet doen’ VOOR JOU. En dan heb ik het niet alleen over je gevoel, maar ook de materie waar jij mee werkt.

Door terug te gaan naar de basis en daar ter vergelijking al die informatie in je koppie naast te leggen ben jij niet alleen in staat om je eigen ‘afslag’ te nemen, maar een werkwijze te creëren die 100% aansluit bij jou (of je organisatie).

En die aanpak zorgt dat jij je kunt onderscheiden voor je klanten, dat jij interesse wekt omdat je deze route durft te gaan én zorgt er ook voor dat anderen jou gaan zien als autoriteit.

Die game-changer zijn gaat je verder brengen!

Kijk naar grote namen als Elon Musk, Bill Gates, Jeff Besos & Steve Jobs of bedrijven als Google, Apple, Spotify & Netflix: zij waren echt niet zo groot geworden óf gebleven als zij niet verder had durven denken dan dat wat al bestond. Zij durfden verder te denken en de vraag te stellen; wat nou als?

Gaat dat zomaar? Nee dat vergt lef en moed, want het zal met vallen en opstaan gaan. Maar het gaat je sowieso veel meer opleveren dan achteraan aansluiten in diezelfde file, elke spits weer. Al was het alleen maar werkgeluk.


En deze multipontentialite staat volledig tot jouw beschikking om jou (of je organisatie) deze nieuwe denkwijze aan te leren.

Ik ben het asfalt voor jouw nieuw te maken afslag

En ik doe niet aan bouwvak. ik vind het heerlijk om meer ‘rebellen‘ te kweken en jou verder & vooruit te helpen. Dus wanneer gaan we dit bespreken onder het genot van een kopje koffie zei je?


Vertel, wat vond je?

Hey psst…
Mag ik nog even van je tijd?

Want niet alleen schrijf ik erg venijnige stukjes, ik kan jou en je organisatie ook écht verder helpen met bovenstaande te verbeteren!

Benieuwd naar hoe dan wel niet? Neem dan snel contact op of kies uit één van mijn verschillende expertises:

of maak direct een afspraak via mijn calendly!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.