foto door Fenec Horvath voor Unsplash


Artikelen waarin mensen huiliehuilie doen over hoezeer SCRUM hun organisatie (en vooral hun ego) pijn gedaan heeft. Je kunt tegenwoordig geen zakelijke social mediakanaal openen of je struikelt er over. Bij mij roept het een gevoel van walging op; elke bekende valkuil wordt aangehaald als ‘extreem nadeel’, maar zelfkritiek op het eigen handelen blijft volledig uit.

Dit is de eerste blog in de serie SCRUMptious, waarin ik een lans breek over hoe SCRUM wél kan werken. Met ditmaal in de hoofdrol: de implementatie van SCRUM binnen de organisatie.


De nieuwe heilige (buzz)graal

Ja hoor, daar gaan we weer: leidinggevende mag een dagje uit naar een congres, seminar of werkbezoek. Komt terug met een buzzword wat helemaal supercalifragilisticexpialidocious is en ‘He mensen, hier gaan we morgen mee beginnen, want dit is écht wat voor ons!’. De medewerkers kijken de leidinggevende met het laatste restje verbazing uit hun botten aan en denken ‘oh nee he, hier gaan we weer…’. De ideale start voor misère & frustratie.

Want zo werkt het dus niet bij dit agile-proces. SCRUM vereist niet alleen de juiste voorbereiding, maar toewijding van IEDEREEN die bij het proces betrokken is. En voor dat laatste heb je niet alleen kennis erover nodig, maar ook inzet en motivatie om er vol voor te gaan.

SCRUM is bovenal een drastische verandering van MINDSET.

Met de zweep erover

In bovenstaand voorbeeld zie je heel vaak (bijna altijd) dat er inderdaad de dag erna begonnen wordt met een geleidelijke invoering van het SCRUM-proces: “Laten we beginnen bij het implementeren van die kekke Daily Scrums. Kan iedereen rustig wennen en daarna beginnen we met een backlog; gaan we aan de hand daarvan werken.”

Nope, laten we beginnen bij het BEGIN. Het is namelijk wel handig als iedereen weet waar hij aan toe is. En voor SCRUM is dat een vaste periode, meestal drie maand, de hele SCRUM-guide ‘avant le lettre’ te volgen. Dus mét ellenlange events (nodig, zodat iedereen weet wat zijn rol en verantwoordelijkheid is) en mét vreselijk vermoeiend proces om erachter te komen wat er precies in de attributen moet komen te staan (zodat iedereen aan het werk kan).

Zonder zelfvoorzienend team geen SCRUM.

The A(mazing)-team

Alles draait om één visie te verkrijgen van alle teamleden. Of zoals jullie dat zo graag noemen: de neuzen dezelfde kant op krijgen (kots). Het team moet de verantwoordelijkheid grijpen en ook de kans KRIJGEN om zich te bewijzen. Hun eigen sterktes en zwaktes leren kennen. Hun eigen regels en proces MOGEN bepalen. Duidelijk krijgen wat zij nodig hebben (van binnen en buiten het team) om het werk op de meest efficiënte wijze uit te voeren.

Dat gaat nou eenmaal met vallen en opstaan. Daarom is het in het begin zo belangrijk om alles via ‘de regeltjes’ te doen; zodat na die vaste periode iedereen weet waar hij/zij aan toe is en nog vele malen belangrijker; weet wat wel en vooral wat niet werkt voor het team en de organisatie. Dan staat het iedereen vrij om te gaan spelen met het proces, maar dan hebben zij de mindset die SCRUM werkelijk is al geadopteerd. En zien ze niet alleen dat het wel werkt maar ook wat het voor hen kan betekenen.

Gefeliciteerd, je hebt zojuist ambassadeurs gecreëerd.

Vaak zie je dat teams ook een naam adopteren. Of een mascotte. Het creëren van een eigen identiteit binnen de organisatie, ‘dit zijn wij’, is heel belangrijk. Zo weet iedereen met wie ze te maken hebben, beroemd óf berucht. En reken er maar op dat zij alles op alles zullen zetten om hun naam hoog te houden en te laten zien waar zij voor staan.


Af, Bello!

‘Maar… maar… Waar blijf ik dan?’ Ja dat is eng he, leidinggevende? Dat betekent van jouw kant loslaten. Geen volledige grip meer op je mensen. Dat vereist vertrouwen, maar heb je dat eigenlijk écht wel? Of ben je bang voor het feit dat jouw positie nu ineens geen ‘inhoud’ meer heeft? Want laten we wel wezen, is het niet DAAR waar jouw implementatie van SCRUM óók fout gaat? Dat jij tout au tout wilt vasthouden, want anders… want… want…

Houd nog even je adem in*, lieve leidinggevende.

Want de volgende blog in deze SCRUMptious serie gaat precies dáárover.

* Dit is natuurlijk een grapje. Gewoon blijven doorademen, anders lees je het vervolg niet eens. Zou eeuwig zonde zijn; kun je ook nooit meer een congres, seminar of werkbezoek.


Vertel, wat vond je?

Hey psst…
Mag ik nog even van je tijd?

Want niet alleen schrijf ik erg venijnige stukjes, ik kan jou en je organisatie ook écht verder helpen met bovenstaande te verbeteren!

Benieuwd naar hoe dan wel niet? Neem dan snel contact op of kies uit één van mijn verschillende expertises:

of maak direct een afspraak via mijn calendly!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.