foto door Neonbrand voor Unsplash


Een titel bestaande uit maar liefst 2 buzzwords, dat moet wel clikbait zijn. Nou… nee. Hoewel beide woorden nog steeds veelvuldig gebruikt worden bij het opstellen van vacatures door incompetente leidinggevenden, gaan we het daar vandaag eens even niet over hebben.

De vraag die ik je wil voorleggen is:

Hoe gaan we dit (nu het weer kan) weer een waardevolle invulling geven? Eentje waarmee je de juiste mensen bereikt en er als organisatie ook daadwerkelijk vooruitgang mee kan boeken.

Maar daarvoor moeten we eerst even terug naar het begin.

(TLDR; ga verder bij ‘Conclusie’)


Ontstaansgeschiedenis

Van oorsprong werd bij verschillende organisaties (lekker afgekeken van anderen, want iets zelf verzinnen vergt creativiteit) de week afgesloten door op het werk, binnen werktijd en betaald door de werkgever een borrel te organiseren. Dit moment werd veelal aangegrepen als evaluatiemoment, maar verloor al snel deze invulling en het werd gezien als een ‘uitje’ voor het team. De Vrijdagmiddag Borrel werd een begrip en afgekort tot vrijmibo, omdat alles tegenwoordig blijkbaar maar altijd een afkorting moet hebben (en dan hebben we met z’n allen nog geluk dat het geen VMB’tje is geworden).

Er is ook nog een andere invulling te vinden die, in mijn ogen, veel slimmer, leuker en efficiënter is: Medewerkers van verschillende organisaties komen op vrijdagmiddag samen om te netwerken en ervaringen te delen. Heb je er als organisatie ook veel meer aan lijkt mij.

Wie trouwens op de websites van GeenStijl of Dumpert kijkt, ziet dat er daar een behoorlijk andere aanvulling aangegeven werd. Laten we het bescheiden een iets meer seksueel getinte aanpak noemen (google gaat het druk krijgen naar aanleiding van deze blog).


Economische crisis

Met de komst van de economische crisis werd de invulling anders: organisaties kozen voor om wel de gelegenheid te bieden voor medewerkers om samen te komen al dan niet (lees: bijna altijd) in eigen tijd, maar vaak was dit op eigen kosten of werd maar een gedeelte van de voorraad betaald.

Deze omslag heeft er ook voor gezorgd dat er een ‘ander publiek’ deelnam aan de borrels; medewerkers die wat te verbloemen hebben en strebertjes. Dat is helaas in veel gevallen nog steeds het geval en mensen afrekenen omdat zij niet aanwezig zijn… sorry, maar dat kan toch echt niet? Kom ik straks nog op terug.


Corona epidemie

Het begon pas écht zielige vormen aan te nemen toen iedereen verplicht thuis moest werken tijdens de COVID-19 pandemie; bedrijven besloten massaal om dan ook maar de borrels via bijvoorbeeld ZOOM te houden.

Alsof er iemand zin heeft in nóg een online meeting, helemaal als je al compleet lamgeslagen bent. Het ging zo ver dat managers kekke samengestelde borrelpakketjes naar het huis van de medewerkers verstuurden of met een nog fijner controlemiddel; zelfs rondbrachten.

Zoals gewoonlijk klaagden heel veel mensen hierover online en tegen hun vrienden, maar tegen hun werkgevers waren ze natuurlijk poeslief en dolblij met deze ‘originele geste’. Weer een typisch gevalletje ‘hoe houden we met z’n allen iets in stand, wat we liever kwijt dan rijk zijn?’. De massa lijkt het nooit te leren.


Conclusie: Afschaffen.

Ja maar, Fuck you, Romy!

Serieus? Ga je mijn seminar nu tegen mij gebruiken?

JIJ bent altijd degene die hardste roept dat teamspirit zo belangrijk is!

Dat klopt. Daar heb je 100% gelijk in. TEAMSPIRIT. Dus organiseer een gezellige lunch voor het hele team, huur een toko af om een fantastische mijlpaal te vieren. IN DE BAAS ZIJN TIJD. JIJ bent namelijk degene die er het meest profijt van heeft als jij een goed lopend team hebt wat zijn verantwoordelijkheid neemt. En weet je wat het allermooiste is? Als jij een goedlopend team hebt, dan gaan ze het ook nog eens zelf intern organiseren. Hoef jij alleen maar te zorgen dat je het faciliteert.

Als je op vrijdagmiddag ineens wél instaat blijkt om de popie jopie manager uit te hangen terwijl je team je de hele week niet ziet, dan is er iets mis met jou. Of nog erger: vervolgens op maandag als een vuurspuwende draak verhaal komen halen waarom het werk niet af is of van voldoende kwaliteit (je zou ze de kost moeten geven!).

Is het jou al eens opgevallen WELKE mensen er wél elke keer aanwezig zijn? De klaplopers met een grote bek, type veel gescheer en weinig wol. De mensen die liever vuistdiep er bij jou in zitten. Uhm, ik bedoel natuurlijk degene die graag in een goed blaadje bij jou komen. Ja sorry, het spijt me het is echt zo. En het valt iedereen op, behalve… jou.

Dus houd eens voor de grap rekening met mensen die niet op vrijdag werken (dat zijn er veel) of andere verplichtingen hebben na werktijd. En ga mensen er verdomme niet op aanspreken als ze niet aanwezig zijn: niet iedereen is een Social Butterfly. Weet je waar mensen op moet aanspreken? Op hun daadwerkelijke werk. Maar heb jij daar als leidinggevende/manager 100% zicht op als je alleen op vrijmibo’s verschijnt of wanneer er iets niet goed is? Voer voor een ander verhaal, maar ga eens bij jezelf na.

Dus nogmaals VIER JE SUCCESSEN en niet met een jolig, elke week terugkerend iets, waar niemand iets mee opschiet en je de juiste personen zelden of amper tegenkomt.

Kap nou verdomme eens met het gebruiken van kekke buzzwords voor events die niet eens door jou bedacht zijn, een compleet verkeerde aanpak hebben en niet resulteren in hetgeen gewenst.

Logische dingen hebben geen buzzwords nodig

Food for (after)thought

Er is nog een laatste ding waar ik mij ongelofelijk kwaad over kan maken. Het grootste gedeelte van de medewerkers komt per auto naar het werk. Of naar meetings elsewhere met welke intenties dan ook. Is het ooit iemand opgevallen hoeveel er gezopen wordt op bijvoorbeeld vrijmibo’s? En staat er ooit iemand bij stil dat diezelfde personen dan daarna gewoon als of er niets aan het handje is verkeersdeelnemer worden? ‘Ah joh doe niet zo ongezellig’, ‘joh neem er nou toch eentje’, ‘eentje moet kunnen’; ik heb ze allemaal voorbij horen komen.

Als je nou echt alcohol nodig hebt om ‘lekker los te komen’, dan ben je of in de verkeerde omgeving of met de verkeerde mensen. Misschien eens iets om over na te denken?

Mocht je nou denken ‘ah joh Romy, stel je niet zo aan’, heb ik speciaal wat leesvoer voor je toegevoegd van het wetenschappelijke onderzoeksbureau verkeersveiligheid SWOV . Succes he!


Vertel, wat vond je?

Hey psst…
Mag ik nog even van je tijd?

Want niet alleen schrijf ik erg venijnige stukjes, ik kan jou en je organisatie ook écht verder helpen met bovenstaande te verbeteren!

Benieuwd naar hoe dan wel niet? Neem dan snel contact op of kies uit één van mijn verschillende expertises:

of maak direct een afspraak via mijn calendly!


0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.