MIJN CURRICULUM VITAE VINDT JE HIER

Curiousity killed the cat.. (maar mij niet)

…maar ik begrijp heel goed dat je natuurlijk eerst wilt weten met wie je eigenlijk te maken hebt voor dat je met dat rare mens in zee gaat. Here we go…

Hallo jij, Ik ben Romy!

Mijn bouwjaar is 1980 en ik kom uit Apeldoorn. Heel handig om in het midden van het land te wonen, want je kunt gemakkelijk over alle kanten van het land uitwaaieren. Ik woon samen met mijn kater (met gebruiksaanwijzing) Miauwe Bob en samen kunnen wij de wereld aan! Volgens het UWV heb ik een partner, maar aangezien ze weigeren mij zijn adresgegevens en alles te geven geloof ik daar geen snars van.

Manos Gkikas - Theater curtain
Bianca del Rio

“Not today, Satan. Not today…”

Bianca del Rio

The roof is on fire…

In 2018 viel ik uit met een volledige burn-out. 70 uur per week werken is dan ook niet heel slim. Zit je plotseling dan, met je goede gedrag op je bed als een dood vogeltje. In mijn omgeving was de algemene reactie: “Goh, nu al?”. En met de kennis van nu hadden zij daar ook gelijk in.

Met diezelfde kennis kan ik alleen maar heel blij zijn dat het mij is overkomen: het is uiteindelijk een fantastisch leertraject geweest, waarin het compleet verstrengelde en bij elkaar geraapte bolletje wol wat mijn leven tot dan was geweest werd uitgestreken tot een glanzende, teflon rode draad.

En dus besloot ik uit die rat race te stappen en mij te gaan concentreren op dat wat ik het allerbeste kan: mensen en organisatie te helpen met (persoonlijke) ontwikkeling en innovatie. Belangrijkste uitgangspunt daarbij? Dat voeden wat allang aanwezig is; terug naar de basis.

De geweldige illustrator Steve Cutts legt in mijn ogen in ‘Happiness’ perfect de vinger op de zere plek: er is ons leven zoveel wat we geacht worden te moeten, maar de ‘opgelegde’ Rat Race zorgt dat we niet meer zien wat er écht toe doet. Alles draait alleen om geld en ‘quick fixes’ om te ontspannen.

Wat mij mij maakt:

Hoewel ik graag outside-the-box denk en te vinden ben, hebben drie hokjes mij een regelrechte midlife crisis bezorgd. Voor mij zijn het de missende puzzelstukjes die veel van de rode draad in mijn leven verklaren. Drie dingen die voor mij eindelijk verklaren, waarom ik vaak als ‘anders’ wordt aangeduid.

Laat je er niet door afschrikken, maar doe er je voordeel mee!

Want deze combinatie zorgt er voor dat ik jou en je organisatie op een hele andere manier kan helpen dan anderen.

Hoogbegaafd

Je moet er voor tegen een glazen deur aanlopen, maar dan heb je ook wat. Op deze vreemde manier ben ik er tijdens mijn opleiding achter gekomen dat ‘dat anders denken dan anderen‘ een officieel wetenschappelijke oorzaak kent. Mede de reden dat ik vaak andere verbanden leg/zie dan de meesten en materie goed kan doorgronden.

HSS (het extraverte zusje van HSP)

Door collega’s werd ik een emotie-vampier genoemd. Zet mij bij (een groep) mensen neer en binnen de kortste keren kan ik je vertellen wat er speelt en wat er voor nodig is om dat om te buigen naar positief. Deze social butterfly geniet er van om met iedereen in gesprek te komen en hen er van te overtuigen om volledige openheid te geven.

Multipotentialite

De echte eye-opener en rete confronterend: Sinds kort ben ik achter dat ik dit ben. Decennia lang is het verwijt aan mijn adres geweest dat ik mij niet op een ding kon focussen. Als iets mijn interesse gewekt heeft ga ik er volledig in op, wil ik er alles van weten en ga ik er gewoon aan beginnen. Dat autodidactisch zijn heeft één groot nadeel; je hebt geen papiertje om te bewijzen.

Toch heeft het één groot voordeel: ik kan over alle disciplines heen denken, ken geen nee en ben van groot toegevoegde waarde omdat ik alles in een keer overzie. Het is voor velen moeilijk te bevatten wat ik voor hen kan betekenen, omdat ze het niet gewend zijn. Maar als zij het eenmaal ervaren hebben…

Dr. Seuss

“Why fit in when you were born to stand out?”

Dr. Seuss

En uit alles wat die rode draad mij aan inzichten gaf, ontstond Vendorcult Productions.
(Mooi gemaakte overgang he? Vind ik zelf stiekem ook)


De weg naar Vendorcult Productions.

Om te beginnen een leuk weetje:
Vendorcult is mijn achternaam (van der Kolk) fonetisch in het Engels uitgesproken (Ven dor Culk), zonder de k en dan met t. Kwam ooit een Engels familielid van mij mee aanzetten. Grappig toch? En als kers op de taart: het betekent ook nog eens ‘marktkoopman van cultuur’. Nou niets meer aan doen. En dat heb ik dus al die jaren ook niet.

Mijn logo is voor het eerste terug te vinden op de dvd/video omslagen van de musicals van Hans Glas voor de KSG. We praten dan over 1996 (man, wat voel ik mij opeens oud). Daarna was het terug te vinden op lay-outs van scripties, CV’s, affiches en duizenden andere dingen die ik tot 2018 gedaan heb. En ja, dat is óók nog hetzelfde gebleven!

Vendorcult Productions staat in mijn ogen voor motiveren, inspireren, entertainen & verbinden om anders te denken. En dat op alle mogelijke vlakken. Gedurende mijn hele carriere werd het mij steeds duidelijker dat ‘wij mensen’ onszelf enorm belemmeren door ons te spiegelen aan verouderde, achterhaalde theorie, In het Stenen Tijdperk bedachte hiërarchieën & vanuit de maatschappij opgelegde bullshit rules. We constateren dat iets niet werkt voor ons, we zien de uitwerking daarvan ook in de praktijk en toch gaan we met zijn allen stug door op de oude vertrouwde manier. We frustreren onszelf en laten het verergeren, totdat iedereen lamgeslagen is en maar gewoon doet wat hem/haar wordt opgedragen.

Where’s the fun in that?

Terwijl… als we het wél zouden uitspreken en daarmee de discussie openen om gezamenlijk tot een andere aanpak te komen, een ieder zijn talent, kennis en kunde veel beter en efficiënter zou benutten.

Met mijn unieke combinatie met kennis uit de corporate wereld en mijn talent uit het theater, ben ik de uitgelezen persoon om dit te bewerkstelligen. Ik ben geen ja-knikker, durf (op een positieve wijze) de confrontatie aan te gaan en daag mensen uit om hun eigen ‘beeld’ eens onder de loep te nemen.

“Art challenges technology. Technology inspires the arts.”

John Lasseter

Waar Vendorcult Productions voor staat? Terug naar de basis. Ik heb het zien werken in de praktijk en ik weet hoe ik het moet aanpakken om zover te komen. Terug naar het eigen, want dát is wat het verschil gaat maken in deze tijden. Jouw unieke inbreng als persoon, als teamlid of als organisatie.

Dus nogmaals:

Laten we beginnen.

Want er is nog heel veel op heel veel plaatsen te verbeteren.


Laatste feitje…

Hieronder vindt je mijn lijflied. Stromae bezingt hierin precies het probleem wat ik met de huidige maatschappij heb: het keurslijf waar je maar aan moet voldoen, en vervolgens dansen en zingen we maar alles van ons af…

Nieuwsflits: het is vele malen leuker buiten die opgelegde ‘comfortzone’. That’s where true life starts…