Cultuur bij je Buur 2022 op het Anna Blamanplantsoen

Roelie Smit

WIJKKIJKER Osseveld

door Romy van der Kolk

Denk je eens in: op een prachtige lentemiddag staat er in jouw tuin (of jouw parkje) een artiest of gezelschap heerlijk te spelen. Mensen komen langs om te genieten van de act en van de hapjes & drankjes. Eén en al gezelligheid en blije gezichten. En dat allemaal… GRATIS!

In het weekend van 15 & 16 april 2023 wordt alweer de 10e editie van het Apeldoornse spektakel ‘Cultuur bij je Buur!‘ georganiseerd. Waar er vorig jaar al twee locatie’s waren in Osseveld-Woudhuis, hopen wij dit jaar op nog meer gastlocaties in onze prachtige wijk. Artiesten van allerlei pluimage (bijv. bandjes, singer-songwriters, kunstenaars, acteurs en dansers) geven zich op om op jouw gastlocatie een heuse theatervoorstelling of huiskamerconcert te verzorgen. Wie dat zijn, kies jij!

Zo word ook jij gastlocatie!

Vanaf begin februari kun jij je opgeven via www.cultuurbijjebuur.nl. Daar is dan een overzicht te vinden met alle artiesten die zich beschikbaar stellen gedurende het weekend. Jij kiest welke artiest(en) je wanneer wilt verwelkomen en als er een match is, komt de betreffende artiest bij jou op de afgesproken dag & tijd optreden. Jouw locatie wordt dan vermeld op de website, zodat het publiek jou straks ook weet te vinden. Daarnaast nodig jij zelf natuurlijk ook al je eigen kennissen uit om te komen kijken! Vanuit de organisatie van ‘Cultuur bij je Buur!’ (CbjB) ontvang je hiervoor de benodigde materialen en daarnaast ook nog koffie, thee, frisdrank en iets lekkers om jouw publiek te verwennen. Op de dag zelf zorg jij er voor dat jouw locatie duidelijk te vinden is (ook beschikbaar gesteld door CbjB), dat de artiesten kunnen spelen en ontvang jij jouw publiek met een hapje en een drankje. Voor dit alles wordt er van tevoren een speciale avond gehouden. Daar beantwoorden wij al je vragen over het verloop van het evenement en kun je als nieuwe gastlocatie ervaringen uitwisselen met locaties die al eerdere edities hebben mee gedaan. Wij zien jouw aanmelding graag tegemoet!

Alle artiesten zijn welkom!

Denk jij bij het lezen hiervan ‘ik sta liever op dat podium!’, dat kan natuurlijk ook! Via de website kun jij je nu al opgeven. Solo, maar ook met een band of gezelschap. De enige voorwaarde is dat jij/jullie uit Apeldoorn of omgeving komen. Je vermeldt in je aanmelding op welke dag(en) en tijdstippen jij wilt optreden, wat je daar voor nodig hebt en een korte beschrijving (met foto of video) van wat jij te bieden hebt.

Laat je verrassen als publiek!

Door heel Apeldoorn zijn locaties en artiesten beschikbaar. Via de website kun jij van tevoren een hele route uitstippelen voor welke artiesten je wilt bekijken. Dit is helemaal gratis, maar er is waarschijnlijk wel een pot voor een kleine bijdrage voor de artiest en/of de CbjB organisatie. Altijd vrijwillig, maar even zo goed gewaardeerd; zo kunnen wij blijven zorgen voor nieuwe edities.

Speciaal dit jaar komt er (beperkt) vervoer beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Kom je liever niet alleen? Via de hashtag #CBJBmaatje kun jij op social media aangeven dat je graag iemand vindt om samen met jou dit avontuur aan te gaan. Zoek je hier op dan zie jij wie ook iemand zoekt. Wie weet wat voor mooie vriendschappen daar uit ontstaan!

Romy en Jelmar (CbjB vrijwilligers)
www.cultuurbjjebuur.nl

NIEUWSGIERIG

geworden?

In dit artikel heb je kunnen lezen over mijn werkzaamheden als actrice. Hopelijk heeft het jou ook enthousiast gemaakt om een samenwerking met mij aan te gaan voor jouw event of feest. Lees hier verder wat ik (o.a.) voor je kan betekenen.