AMSTERDAM – Vandaag ben ik officieel begonnen met de opleiding tot trainingsacteur. Dat om te mogen starten een hels traject is geweest, hoef ik de meeste van jullie niet te vertellen. Maar mede dankzij het Leerwerkloket en een beetje dankzij mijn afgelopen opdrachtgevers (dank daarvoor!) is het eindelijk zo ver. Nog even en ik mag officieel trainingsacteren!

De opleidingsinstantie die ik uitgekozen, na flink om mij heen rond te hebben nagevraagd natuurlijk, is Dubbel E in Amsterdam. Mijn docente zal de komende maanden Miranda Dros zijn. Tot april zal ik weer alles leren over o.a. gesprekstechnieken & feedback geven, hoe je goed een casus voor kan bereiden en alles over tegenspel geven. Daarnaast krijgen we ook les van diverse gastdocenten en werken we in intervisiegroepjes met medestudenten aan een aantal opdrachten.

Wanneer heb ik deze opleiding over trainingsacteren afgerond?

Als alles goed gaat (en aan mij gaat dat zeker niet liggen; ik ben gedrevener dan ooit) heb ik mijn felbegeerde diploma tot trainingsacteur dan officieel binnen begin april 2023. Zet die datum dus in je agenda, want vanaf dan ga ik helemaal los.

Tot die tijd ben ik echter al zeker wel in te huren voor opdrachten. Dus neem snel contact met mij op als je van mijn diensten gebruik wil maken.

Maar ik deed toch al ‘iets’ met trainingsacteren?

Dat klopt. Dat begon op Hogeschool Saxion in Deventer tijdens mijn studie tot psychodiagnosticus; tijdens de rollenspellen die wij in de klas moesten spelen viel ik mijn docente op. Zij heeft er toen voor gezorgd dat ik ook voor andere opleidingen ingezet om als tegenspeler met de studenten aan de slag te gaan. Dat was zeer leerzaam en ik vond het erg leuk om te doen, maar op dat moment had ik niet in de gaten dat ik daar ook mijn werk van zou kunnen maken.

Ook tijdens mijn verdere carriere in o.a. de IT werd ik door werkgevers dankbaar ingezet als trainingsactrice voor o.a. klantcontact, assertiviteitstrainingen en tijdens trainingen voor soft skills. Ook hielp ik vrienden en bekenden als zij zich wilde voorbereiden op een (voor hen) lastige situatie.

Tijdens mijn reintegratie traject ontdekte ik echter al snel dat zonder diploma het erg moeilijk wordt om opdrachtgevers te vinden. Daarom was mij er ook alles aangelegen om dat fel begeerde papiertje zo snel mogelijk binnen te halen. En ik ben er heel trots op dat dat nu eindelijk gelukt is. Nou ja de toelating tot de opleiding dan, he? Ik zal er in de komende maanden voor de volle 100% voor gaan om vol trots iedereen met mijn behaalde diploma om de oren te slaan. Dus wees gewaarschuwd…

OP DE HOOGTE

blijven van het laatste nieuws?

Als er iets nieuws te melden is zal ik het hier direct laten weten. Maar ik ga er niet van uit dat jij elke vijf minuten je browser aan het verversen bent om te kijken of er wat bijgekomen is, toch? Daarom breng ik je graag op de hoogte door middel van een mailtje. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden voor mijn nieuwsbrief. Dan blijf je ook nog eens op de hoogte van de activiteiten die ik uitvoer en ben je op de hoogte van de laatste acties. Handig toch?