door Janske Molen

Dit stuk werd geschreven over mijn optreden als Hortense de Beauharnais

APELDOORN – Als verzopen katjes zaten ze tegen elkaar aan, Lodewijk Napoleon en zijn wederhelft Hortense de Beauharnais. Tijdens hun huwelijk waren dergelijke momenten op de vingers van een hand te tellen, maar in Apeldoorn bracht de regen het koninklijk paar bijeen.

Niet dat veel mensen er getuige van waren. Het publiek had al lang een veilig heenkomen gezocht toen de hemelsluizen zich openenden.

Roi Louis en Reine Hortense hadden een half uur daarvoor hun gouden koets verruild voor een open rijtuig en waren op de terugweg richting Oranjepark. Op de kruising van Loolaan en Kerklaan hadden ze geen droge draad meer aan hun koninklijke lijf. Maar ze bleven in hun rol. Minzaam knikkend en hooghartig wuivend. Intussen schoven ze dichter naar elkaar toe. Wat een wolkbreuk al niet teweeg kan brengen.

NIEUWSGIERIG

geworden?

In dit artikel heb je kunnen lezen over mijn werkzaamheden als actrice. Hopelijk heeft het jou ook enthousiast gemaakt om een samenwerking met mij aan te gaan voor jouw event of feest. Lees hier verder wat ik (o.a.) voor je kan betekenen.