De cast van RENT 2013, Tim Koldenhof producties.

APELDOORN – Het had allemaal nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is het allemaal (last minute) goed gekomen; op 6 en 7 juli hebben wij in de Nettenfabriek in Apeldoorn een aantal prachtige voorstellingen kunnen geven van de musical RENT. En allemaal stijf uitverkocht. Dat hadden we tot een week voor die tijd amper kunnen geloven…

De tweede akte stond namelijk totaal nog niet en is er in een intensieve week vooraf er in geramd door een aantal professionals. Ook de kleding en de grime bleken last minute niet geregeld te zijn. Er heerste best paniek of we het wel konden halen. Mede dankzij Ara Halici, Ivo Chundro, Loes Worm en de top flexibiliteit van Martijn Mulders is alles gelukkig tóch uiteindelijk goed gekomen.

En daar stonden we dan; in de spotlights op een geïmproviseerd podium (wat soms niet al te stevig bleek) het prachtige verhaal van de waarde van vriendschap te vertellen dat zo mooi opgetekend werd door Jonathan Larsson. Een verhaal over wanhoop & de tegenslagen in het leven, maar vooral dat, wat er ook gebeurt, je het samen allemaal aan kan. RENT is een verhaal dat helaas altijd maar al te actueel is.

Over koeien, huur en liefde

Maureen Johnsson, wat een heerlijk mens om te mogen spelen: schijt aan alles en iedereen, levend voor haar kunst (waar ze heilig in gelooft) en iedereen die ze kan gebruiken voor haar karretje spannend. En zo sta je dan ineens een kwartier lang het publiek te laten loeien als koeien. Die scene duurt officieel gok ik hooguit vijf minuten, maar ik wilde kijken hoe ver ik kon gaan. Ver met een publiek wat de participatie maar wat leuk vond.

En het is altijd leuk als mensen na de voorstelling naar je toe komen om je te vertellen hoe goed zij je vonden. Helaas is er nooit een echte recensie gekomen en is de belofte dat wij de voorstelling vaker mochten spelen op andere locaties nooit ingelost.

Het was fantastisch om weer met Jeroen van Merrebach, Hans van Luijk én Gerald Drent op het podium te mogen staan en zoveel mensen te mogen vermaken met dit prachtige stuk wat verteld MOET blijven worden, helemaal in deze tijden.

OP DE HOOGTE

blijven van het laatste nieuws?

Als er iets nieuws te melden is zal ik het hier direct laten weten. Maar ik ga er niet van uit dat jij elke vijf minuten je browser aan het verversen bent om te kijken of er wat bijgekomen is, toch? Daarom breng ik je graag op de hoogte door middel van een mailtje. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden voor mijn nieuwsbrief. Dan blijf je ook nog eens op de hoogte van de activiteiten die ik uitvoer en ben je op de hoogte van de laatste acties. Handig toch?


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *