Constance Staring flanerend over het festivalterrein.

Julian Duijff

VAASSEN – Voor wie wel vaker mijn Blogs & Vlogs leest, komt dit niet als een verrassing: Op 26 & 27 augustus werd bij Kasteel Cannenburgh voor de tweede keer ‘Het Verhaal van Gelderland’-festival gehouden. Ditmaal met het thema Land & Water. En daar was zij in vol ornaat te bewonderen; Constance Staring kwam in eigen persoon vertellen over haar familie en de prachtige theekoepel waarvan zij initiatiefneemster was. Herstel; is, natuurlijk.

Hieronder het verslag van de dame in kwestie zelf.

Geacht gepeupel, ik bedoel volk… excuus, voor wie dit ten ogen komt

Vanuit Erfgoed Gelderland was er een prachtige tent geregeld waar ik mijn gasten kon ontvangen en bezoekers kon uitnodigen om een heerlijk vers gezet kopje thee te nuttigen, als ware het wij in mijn prachtige net geheel gerenoveerde theekoepel zaten. Daar verhaalde ik natuurlijk over mijn invloedrijke familie, maar ook mijn eigen verhaal. Er mag dan helaas weinig over mij geschreven zijn, ik was toch een persoonlijkheid die je niet snel over het hoofd kon zien. Mijn invloed in de betere kringen van Nederland mag zeker ook niet onderschat worden. Op de laatste plaats niet door het profijt wat zowel mijn vader als mijn broer hiervan ondervonden hebben.

Constance Staring in haar vervangende theekoepel.

Instagram account van De Ridders van Gelre

Ik heb in die twee dagen een keur van gasten mogen ontvangen in mijn tent. En natuurlijk serveerde ik hen uit mijn allerbeste porseleinen servies, met een kleine versnapering voor onderweg. En natuurlijk bliefden mijn gasten een goed onderhouden met mij.

Op zondag werd ik zelfs vergezeld door mijn papa die, na de goede verhalen over de zaterdag, het niet kon nalaten om zelf ook ten tonele te verschijnen. Hij verwonderde zich enorm over de innovativiteit en technologische snuisterijen van deze tijd. Nog even en hij had er weer een gedicht aan gewaagd.
Ook was er een vrijwilligster van het Museum STAAL waar, naar ik mij heb laten vertellen, tegenwoordig de geschiedenis van onze familie sinds 5 jaar opnieuw wordt verteld. Werkelijk een schande dat zoiets belangrijks zo vele jaren op zich heeft laten wachten! Maar beter laat dan nooit.

Zoals u waarschijnlijk op bovenstaande foto al kunt gewaarworden lieten de weergoden zich gedurende deze periode niet van hun allerbeste kant zien. Gelukkig deerden mijn gasten dit totaal niet en ik kan zelfs met zekerheid zeggen dat ik daardoor mensen ontmoet heb die anders mijn straatje gepasseerd hadden.

Tot mijn grote afschuw bestonden de overige uitgenodigden op het festival hoofdzakelijk uit burgers, boeren en buitenlui. Terwijl ik flaneerde over het festivalterrein heb ik van een afstandje gekeken naar hoe zij hun dagelijkse bezigheden ten uitvoer brachten. U mag best weten; stiekem heb ik er om gegniffeld van achter mijn parasol. Het was een vreemde gewaarwording om de gehele tijdslijn zo uitgestalt zien te worden voor het gepeupel. Volk. Verdorie nu doe ik het weer.

Van mijn ‘buren’ moest ik het helaas niet hebben: op (blijkbaar) gezette tijden vonden de arme sloebers het een uitstekend plan om met de nodige ammunitie hun vaardigheden te demonstreren. Dit tot groot ongenoegen van mijn gasten en mijn pappa. Toen ondergetekende hierover de dienstdoende veldwachter aansprak, werd mij medegedeeld dat ik maar ‘een oogje moest toeknijpen’. Gelukkig heeft het niets van mijn zeer waardevolle servies gekost, zullen wij maar denken.

Constance Staring

Julian Duijff

Naar het schijnt wordt dit festival vaker gehouden op deze locatie en is tijdreizen op deze manier ‘volledig van deze tijd’. Mijn gasten gaven in elk geval een ieder aan ontzettend te hebben genoten van deze vorm van uitstalling. Ikzelf kan mij daar absoluut bij aansluiten. Al vond ik het niet echt vermakelijk dat ik door menig ouder & kind werd uitgemaakt voor prinses. Ik mag dan wel van zeer goede komaf zijn, daar wil ik het graag bij laten. Ik hecht namelijk nogal waarde aan mijn vrijheden als vrouw van mijn tijd. Een dergelijk keurslijf zou mij niet gepast hebben.

Al met al vond ik het erg heugelijk dat mij gevraagd werd om dit evenement op te mogen luisteren met mijn aanwezigheid. De onderhouden gesprekken zullen mij nog lang bijblijven en ik hoop nog veel van mijn gasten opnieuw te mogen ontvangen in mijn รฉchte theekoepel aan De Berkel, zoals vele van hen beloofd hebben. Al was het alleen maar in geest.

Overigens, vraag voor een vriendin van mij; na hoeveel kopjes thee dien je te spreken van een ware vergiftiging van het spul?

Hoogachtend,
Constance Staring

Romy
Vendorcult Productions
๐™ˆ๐™ค๐™ฉ๐™ž๐™ซ๐™š๐™ง๐™š๐™ฃ โ€ข ๐™„๐™ฃ๐™จ๐™ฅ๐™ž๐™ง๐™š๐™ง๐™š๐™ฃ โ€ข ๐™€๐™ฃ๐™ฉ๐™š๐™ง๐™ฉ๐™–๐™ž๐™ฃ๐™š๐™ฃ โ€ข ๐™‘๐™š๐™ง๐™—๐™ž๐™ฃ๐™™๐™š๐™ฃ

Kostuum: Kledingverhuur Dolly
Haarwerk: Feestkleding 365

Mijn grote dank gaat uit naar Henriette Kosse voor deze opdracht, Pien Pon voor haar inspirerende en enthousiast makende verhalen over de familie Staring en Inger van Opstal voor de top organisatie & begeleiding van het festival!

๐˜๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฐ ๐Ÿ‘‹๐Ÿป, ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ข๐˜ฎ ๐˜ช๐˜ด ๐˜™๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜บ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜’๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฌ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ค๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฑ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ช๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ช๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต๐˜ข๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ต๐˜ช๐˜ซ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ช๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ท๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ (๐˜ฌ๐˜ธ๐˜ข๐˜ญ๐˜ช๐˜ต๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ) ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ๐˜ป๐˜ฆ.

๐˜‰๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ๐˜ฅ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฌ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ค๐˜ต ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ซ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜จ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ? ๐˜๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ต๐˜ช๐˜ซ๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ (๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ๐˜ช๐˜ต๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ) ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ง๐˜ง๐˜ช๐˜ฆ!

OP DE HOOGTE

blijven van het laatste nieuws?

Als er iets nieuws te melden is zal ik het hier direct laten weten. Maar ik ga er niet van uit dat jij elke vijf minuten je browser aan het verversen bent om te kijken of er wat bijgekomen is, toch? Daarom breng ik je graag op de hoogte door middel van een mailtje. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden voor mijn nieuwsbrief. Dan blijf je ook nog eens op de hoogte van de activiteiten die ik uitvoer en ben je op de hoogte van de laatste acties. Handig toch?


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *