Met Hatcher (Michel) en Jones (Katja) even de Triceratops uitlaten…

ZWOLLE – Mijn laatste ‘encounter’ met dinosauriërs was tijdens de plakplaatjes actie van Albert Heijn en Freek Vonk (ik wacht overigens nog steeds op die date, Freek!). Daarvoor zal het ben ik bang de basisschool geweest zijn. Broodnodig dus om die kennis eens wat op te frissen, als je door Michel van ’t Ende gevraagd wordt om een echte dinoranger neer te zetten in Dinoland Zwolle.

Afgelopen herfstvakantie heb ik de kans gehad om twee dagen lang als echte Dinoranger mij te mogen verplaatsen door het prachtige park in Zwolle. Throwback naar mijn studietijd, toen ik een bijbaantje had bij Ecodrome wat toentertijd op dezelfde locatie gevestigd was.

Als assistent van Hatcher & Jones (die ondertussen druk waren in het theater om de kinderen op een ware tijdreis mee te nemen) liet ik de kinderen in aanraking komen met échte dinosauriërs in diverse levensfases: van baby tot kleuter, tot… the real deal.

Romy als Dino Ranger met de dinosauriërs.
Een volgeladen programma

In de ochtend, als de bezoekers binnenkwamen, stond ik hen al bij de ingang op te wachten met wel iets heel bijzonders; in een couveuse lagen twee piepjonge dino baby’s, die diezelfde nacht in het laboratorium uit het ei gekropen waren. De kinderen (en ook de ouders) waren erg onder de indruk dat zij deze twee babies mochten zien én zelfs een mochten aaien.

Later op de dag liet ik de kinderen kennis maken met drie kleine kleutertjes: een Spinosaurus, een Parasaurolophus en een Velociraptor. Nou ja kleutertjes, zeg maar gerust pubers. Want hoewel de beestjes goed gegeten hadden, waren ze in een opstandige bui. Meer dan eens moest ik ingrijpen als er weer een een hap van een ledemaat van een ouder wilde nemen of ze erg opzichtig genoten van het aaien door de aanwezige kinderen.

Als kers op de taart heb ik de twee dagen ook nog de wandeling van een Triceratops mogen begeleiden. Wat een belevenis was dat! Dan loop je zomaar ineens naast zo’n bakbeest wat eigenlijk al eeuwen niet meer op de aarde gezien is. Niet alleen de kinderen waren hierdoor overweldigd, ook de ouders en de aanwezige honden keken hun ogen uit. Zoiets hadden ze nog nooit gezien!

Wat weten die kinderen veel

Het leuke aan de interactie met de kinderen vond ik vooral om te zien hoeveel kennis zij hadden. Leeftijd speelde daarbij blijkbaar geen enkele belemmering, want van heel jong tot oud wisten zij mij te voorzien van kennis die ik volgens mij op die leeftijd volledig nog ontbeerde.

Een aantal oudere kinderen was er van overtuigd dat het handpoppen en robots waren, maar toen ik hen uitnodigde om de dino’s te aaien kwamen ze daar al snel op terug: ze voelden zo zachts en reageerde zo levensecht dat ze wel echt moesten zijn!

Complimenten van iedereen

Hoe gaaf was het om twee dagen lang (en ook nog daarna) complimenten te mogen ontvangen over mijn spontane interactie van ouders & medewerkers. De manier waarop ik contact zocht met de kinderen maakte schijnbaar grote indruk en men was verbaasd over de kennis die ik met hen deelde. Ik ook nog steeds, want geen idee uit welke vaatje dat allemaal tevoorschijn kwam. Maar wat een top ervaring was dit!

Mijn dank gaat uit naar Michel van ’t Ende Producties en alle leuke medewerkers van Dinoland Zwolle voor deze geweldige kans!

OP DE HOOGTE

blijven van het laatste nieuws?

Als er iets nieuws te melden is zal ik het hier direct laten weten. Maar ik ga er niet van uit dat jij elke vijf minuten je browser aan het verversen bent om te kijken of er wat bijgekomen is, toch? Daarom breng ik je graag op de hoogte door middel van een mailtje. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is je aanmelden voor mijn nieuwsbrief. Dan blijf je ook nog eens op de hoogte van de activiteiten die ik uitvoer en ben je op de hoogte van de laatste acties. Handig toch?